Hylke og Bjedstrup skoler overlever: ”Men pengene er jo ikke fundet”

Politik handler om at tælle, og i Skanderborg skal man tælle til 15. Det kan man ikke længere, hvis der skal findes støtte til at lukke Hylke og Bjedstrup skoler. Det efterlader et hul i budgettet, der nu skal dækkes – men hvor skal pengene komme fra?

Af Caroline Dybdal

Klokken 10.30 mandag den 2. november stod borgmester Frands Fischer frem på et pressemøde med den glædelige nyhed, at Hylke og Bjedstrup Skole ikke skal lukke alligevel. Det er sket efter en høringsperiode, hvor 4 partier har trukket sig fra skolestrukturaftalen. 

Partierne er enige om ikke at lukke skolerne, men til spørgsmålet om, hvor pengene skal komme fra, forsvinder enigheden.

Skolerne overlever, men pengene mangler

For SF er en bred aftale vigtig efter skolerne ikke skal lukke alligevel.

”Hvis man ikke vil være med til at spare de her penge, så synes jeg, at man forpligter sig til at finde dem et andet sted.” Siger Claus Leick fra SF.

Claus Leick er heller ikke i tvivl om, hvor pengene skal komme fra. SF ønsker en generel forbedring af velfærden i Skanderborg Kommune.

”Vi er jo ikke så kede af at sætte skatten op. Jeg ved godt, at vi lige har sat skatten op, men vi tænker egentlig, at borgerne gerne vil betale for den velfærd, de får.”

Martin Frausing Poulsen fra Dansk Folkeparti har en anden ide om, hvor pengene skal komme fra.

”Jeg har ved flere lejligheder gjort mig til talsmand for at bruge vores kassebeholdning. Man skal tage af den til ekstraordinære situationer, og det her er en ekstraordinær situation.”

Opgaven er svær at løse uden at få utilfredse borgere

For Claus Leick er det ikke en let opgave at løse, uden at der er utilfredshed. Han er glad for at undgå skolelukninger, men anser ikke problemet som løst.

”Vi kommer til at gøre noget andet, der gør ondt, og det får vi sikkert også skæld ud for. Derfor kan man ikke bare parkere det, nu har vi løst det problem, nu er alt godt. Jo det er godt for de skoler, hvis de ender med at overleve, men pengene er jo ikke fundet.”

Hvor skal pengene komme fra, hvis du spørger SF. Hør Claus Leick fortælle om sine umiddelbare tanker omkring det spørgsmål:

Leave a Reply